Padjaklubi avas töise hooaja

19. septembril pidasime esimese õppesisuga ürituse. Seltskond on meil vahepeal kasvanud mitme liikme võrra. Teretulemast Tiina ja Ene alias Pisi-Pisi. Sel koosmesiterdamisel oli meid kohal 10 ja lisaks 7 last erinevas vanuses :) Seltskond missugune ja veel järelkasvuga.

padjaklubi

Enamus juba kohal :)

Teema, nii nagu paneeritud, oli lapitöö tehnika. Täpsemalt yo-yo stiil. Üht teist tehnikat puudutasime ka põgusalt, kuid sellest vast järgmine kord.
Yo-yo on tore tehnika, mida saab teha käsitsi, ilma õmblusmasinata. Õpetajaks oli meil klubiline Aire, kes on selle ala meister. Aire õpetas, juhendas, parandas ja innustas. Kaasas oli tal palju näidisedi ja teemakohaseid raamatuid-ajakirju. Õppisid emad, õppisid tütred ja tunni lõpuks otsustas suur osa setskonnast soetada endale lapitöös vajalikud abivahendid, nagu lõikematt, lõikenuga ja spetsjoonlaud :)

Aire õpetab

Aire õpetab ja näitab oma Yo-Yodega kaunistatud tekki

Tehnikast veidi siis ka: Esmalt lõigatakse Å¡abloon paberist, mille diameeter peab olema poole suurem, kui vajatava yo-yo diameeter. Seejärel lõigatakse Å¡ablooni järgi kangast ring, kuid 1 cm servast suurem. Serv keeratakse ümber Å¡ablooni tagasi ja traageldatakse kinni. Kindluse mõttes pressida serv üle ja siis võib traagelniidi eemaldada. Peale seda tuleb võtta kahekordne niit ja nõel ning traageldada üle kangast ketta paremalt poolelt serv. Paber tuleb esmalt loomulikult seest eemaldada. Sõlmega ots jätta pikemalt lohisema, et peale traageldamist saaks tõmmata ketta rosetiks ja otsad kokku sõlmida. Edasine on juba maitse asi. Kes kaunistab südamiku nööbiga, kes kanganupuga.

Ja veidi pildimaterjali meie tegemistest.

padjaklubi

Anne tütrega ja Kristel uurivad asja

põnn

Üks noorimaid osalisi :)

padjaklubi

Taimi tütrega teevad ettevalmistusi

Gerli

Gerli uurib, kuidas ikka see Å¡enill tehtud on :P

padjakubi

Taimi tütardega ja Ene -kõik askeldavad

kotid

Aire tehtud näidiskotid

nõelaraamat

Aire soovitusel valmistavad kõik endale yo-yo -dega kaunistatud nõelaraamatu

Kärt

Kärt on süvenenud kirjandusse

Mari

Mari

Gerli

Gerlil on nüüd yo-yo orden :)

jo-jo-d

Ja õhtuks valmiski terve ports yo-yo- sid

Kahe nädala pärast kohtume uuesti, et tegeleda edasi lapitööga-Å¡enilli erinevad variandid on plaanis :)
Olge ikka liinil :P

This entry was posted in KLUBI. Bookmark the permalink.

3 Responses to Padjaklubi avas töise hooaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga