Kõik teevad ja kiidavad. Kuigi ma harva langen massipsühhoosi ohvriks, tekkis seekord siiski sportlik huvi proovida, kuna ma pole kunagi küpsetanud beseed :)
Mõeldud-tehtud ja võtsingi asja käsile.
Kasutasin Nami- Namist võetud seda retsepti.
Retseptis ettenähtud 4 muna asemel kasutasin kolme. Munad olid mul lihtsalt hiidmõõtu. Muus osas katsusin õpetust ikka järgida, sest tegu oli minu jaoks esmakordne. Järgmisel korral julgen juba sisse viia omapoolseid mugandusi.
Katte puhul kasutasin küll omapoolset varianti. Vahustasin x koguse vahukoort ja lisasin sinna paki tavalist vaniljekohupiima. Suhkruga koonerdasin, et lõpptulemus üleliia magus ei saaks. Kaunistasin kodus olemasolevaga-kiivid ja punased sõstrad.
Nagu retseptis oli lubatud, sai koogi sisu mõnusalt vahukommine. Ilmselt ei saanud minu kook piisavalt kuuma ahju alguses ja sellepärast servad olid ehk veidi vähe krõbedad. Kuid…..kook maitses suussulavalt :) Läheb kindlasti kordamisele.
Kaunis! Mina olen ka katte teinud vahukoore-kohupiima segust – eestilikum :)
Aga tule ja jaga oma saavutust foorumis ka ikka, eks ole..
Nojaa, tundub päris ahvatlev.
Teagi, mida teha…kas ka proovida või mitte:)
Olen beseeliste mittearmastaja, aga kui välimus juba kena on, siis ilmselt on ka sisu. Oleks ju loogiline?!
Igatahes vahva!
Eks ma võtan ennast kokku ja püüan foorumisse ka jälje jätta :D
Tiina, proovi kindlasti, tasub ära :P