Laupäevakook

…oli mei seekord Rabarberi -Rita.
Ütlen kohe ära, et oli üks õite hea kook küll :) Läheb korratavate kookide arhiivi.
Pärineb raamatust ” 100 kooki pereköögist” esimesest raamatust.

Põhja võib küpsetada juba ka eelmisel päeval, kuid kreem soovitatakse määrida vahele enne serveerimist.

Kook

Põhi:

125 g võid
1 dl suhtkrut
2 munarebu
1 dl piima
1,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Kate:

2 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl mandlilaaste

Keedis:

0,5 l tükeldatud rabarbereid
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut

Täidis:

2 dl vahukoort
2 dl raberberikeedist
0,5 dl suhkrut
0,5 spl vaniljesuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 sl sidrunimahla

Või, suhkur ja munarebud vahustada. Lisada piim, jahu ja küpsetuspulber. Määri taigen õhukese kihina ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisades lõpus tavalise ja vaniljesuhkru. Määri segu taignale ja raputa peale mandlilaastud.
Küpseta 200 * ahjus 12 min.
Lase põhjal jahtuda ja lõika pooleks.
Keeda tükeldatud rabarberid vee ja suhkruga keediseks, tasasel tulel, 20 min. Jahuta.
Valmista täidis.
Vahusta koor, lisa suhkur ja muud maitseained. Sega kokku rabarberikeedisega.
Enne serveerimist määri täidis kahe põhjakihi vahele.

Väga hõrk maitse millele ingver lisab omamoodi pikantset nüanssi :)

Rubriigid: TOIDUST NII JA NAA. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga